zaterdag 9 mei 2009

Maandag a.s. kunstenaarskolonie o.b.s. De Driemaster


kunstwerken van:
Wouter Stips, Anna van Bohemen en Michael Brennand Wood

Brief van Marijke Bongers aan de school.

Beste kunstenaars, en andere mensen die hun talent nu gaan ontdekken!

Maandag 11 mei gaat het dan van start, De Driemaster veranderd tijdelijk in een kunstenaarskolonie. Kunstenaars jonger dan 18 en daarboven doen er goed aan om oude kleren aan te trekken. Jullie kunnen er op rekenen dat er van 11 tot en met 28 mei regelmatig verf in de ateliers(lokalen) en wilgentakken door de kunstenaarskolonie verplaatst worden. Dat er geverfd, gezaagd, geknipt, gescheurd, gelijmd en getimmerd word. Dat er overal natte kunstwerken te drogen liggen. We hebben met de actiewerkgroep "WIJ WILLEN KUNST!"
de nodige voorbereidingen getroffen. En alles is er klaar voor om er met elkaar een bruisend project van te maken. Ik hoop dat jullie nieuwe ontdekkingen doen, nieuwe ideeen krijgen, gaat kijken wat je wel aanstaat tussen al dat verschillende werk. Dat je er van overtuigd bent dat het juist leuk is dat ieder zijn eigen smaak heeft.
Je kan priegeltekeningetjes maken of schilderen met groot gebaar, je kan een stil eigen plekje kiezen of met een groep werken. Je kan nu ook eens iets heel anders proberen wat je thuis niet kan doen, of juist nog beter worden in wat je al kan.
Ik wens de hele school en alle mensen die op onze eind tentoonstelling komen een mooie tijd!
maak er wat van!
Marijke Bongers

3 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal,
    Ik ben vanmorgen bij de opening van het project op de Bellefleur geweest en ik weet zeker dat het een zeer geslaagd project gaat worden. Iedereen was dol enthousiast bezig met kunst & kids. Door het enthousiasme van alle betrokkenen worden de kinderen ook enthousiast. We gaan er met elkaar een super leuke tijd van maken. Allemaal tot ziens op de kijkavond van 28 mei.
    Groetjes Juf Priscilla Kooijmans.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk is het dan zover! Het kunstproject is van start gegaan. Alle kinderen zijn enthousiast! Zij hebben vanmorgen een aflevering van 'Tussen kunst en kids' gezien, met meester Lars als presentator en juf Loes als deskundige. De andere juffen hadden allemaal kunst meegebracht en vertelden daarover. Kunstenares Marijke Bongers heeft daarna op het digitale schoolbord nog heel veel kunst laten zien en dit ook met de kinderen besproken. Wat weten ze al veel van kunst. Morgen gaan de kinderen zelf beginnen om kunst te maken. Ze zijn er helemaal klaar voor.
    Juf Heleen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gisteren is het kunstproject gestart op onze school. Alle leerlingen veel plezier en zie dat ze allemaal al lekker bezig zijn onderleiding van Marijke en Inge. Ik heb me aangemeld als volger omdat ik zelf ook een blog heb over fotograferen heb. Ben beniewd naar alle kunstwerken die komen gaan.
    Veel succes.
    Juf Marjon

    BeantwoordenVerwijderen