maandag 25 mei 2009

Kunstredactie Pietersweer

Maandag 18 mei, groep 7b De laatste puntjes werden op de i gezet.Echt super vond ik, het resultaat van de zelf gemaakte boekjes.Schitterende kunstwerken hebben de kinderen ervan gemaakt.


Vrijdag 15 mei, groep 7bDe wilgendriehoeken werden verder afgemaakt en sommigen begonnen aan de maquettes.De kinderen hebben driehoeken uit wit karton geknipt en ontwierpen, door deze driehoeken aan elkaar te plakken, hun eigen kunstwerk. Het was de bedoeling, om een constructie te maken, waarvan je hoopt, dat dit kunstwerk op het schoolplein in het echt wordt na gebouwd met de driehoeken van de wilgentakken. De opdracht hierbij was, dat je er wel onderdoor moest kunnen lopen. Wat de rekensom opleverde: als iemand ongeveer 1.80 meter was en onder het kunstwerk buiten door kon lopen. Hoe hoog moest dan de doorgang van de maquette zijn die bestond uit driehoekjes met een doorsnede van 70 cm?.Al met al begint het al aardig op een kunstwerkplaats te lijken.

Donderdag 14 mei, groep 7b
Groep 7 aan de slag met de wilgentakken.
Sommige kinderen hadden er wat moeite mee, om de wilgentakken stevig aan elkaar te binden, terwijl anderen het binnen de kortste tijd voor elkaar hadden.
De kinderen vonden en vinden het een spannend idee, dat al deze driehoeken met nog ongeveer 250 andere driehoeken uit andere klassen, straks een heel kunstwerk gaan vormen.
Het lijkt een beetje op de bouw van een boot.
Iedereen maakt een onderdeel van een straks heel groot geheel.
Kunstwerk Henk van Bennekum, Hardinxveld

Woensdag 13 mei, groep 7bGroep 7 gaat naar IHC de Merwede, om de bouwconstructies te bewonderen.Na een inleidend filmpje en een glaasje prik met een plak cake, gingen we in drie groepen op weg, om alle activiteiten op de scheepswerf te gaan ontdekken.De kinderen stonden versteld , over hoe een boot wordt opgebouwd.De bouwconstructies waren een onderdeel van het kunstproject, want daarbij wordt er ook aandacht besteed aan allerlei soorten constructies.

Dinsdag 12 mei, groep 6,7 en 8bDe workshop Michael Brennand.De hele klas zat vol met leerlingen uit de groepen 6-7 en 8.De kinderen waren vol verwachting, omdat het voor hen nog niet helemaal duidelijk was, wat de bedoeling was. Ook waren er enkelen, die deze workshop niet als eerste keus hadden uitgekozen. Na een korte uitleg ging iedereen aan de slag met de houten latjes, verf, draadjes, lapjes etc. Het leuke hierbij was, dat de kinderen die er een beetje sceptisch tegenaan hadden gekeken, omdat het niet de eerste keus was geweest, steeds enthousiaster werden en het een geweldige workshop vonden. Het was dan ook muisstil in de klas, omdat iedereen naar hartelust zijn creativiteit in de strijd kon gooien. En… het eindresultaat mocht er zijn.

Maandag 11 mei, groep 7b Na de introductie van Kunst en Kitsch, om het kunstproject te openen, is groep 7 b gestart met het maken van een boekje, waarin de voortgang van het kunstproject beschreven gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten