maandag 25 mei 2009

Excursie groep 3/5 van de Bellefleur


Op bezoek bij Prins Reclame.
25 mei mochten we op bezoek komen bij Prins Reclame. Want als je het over kunst hebt moet daar ook reclame voor worden gemaakt! Zoals een poster over een bijzondere tentoonstelling in een museum. Of de vlag die we in school hebben hangen over het kunstproject. Bij Prins Reclame kun je daarvoor terecht. Om aan de kinderen te laten zien hoe dat nu in zijn werk gaat werd er bij aankomst een groepsfoto gemaakt. En deze hebben we kunnen volgen. De foto gaat eerst op een computer, dan wordt het logo van het bedrijf erbij gezet.
Daarna stuurt deze computer de foto naar de printer (een heeeeele grote printer!). De foto wordt in spiegelbeeld uitgeprint. Dat printje wordt uitgeknipt en op een lege puzzel gelegd. Dan wordt de foto door een apparaat op de puzzel gedrukt. Het eindresultaat is in de klas te zien! We staan er mooi op.

Ook hebben we kunnen zien hoe een apparaat stickers uit een groot vel snijdt, en hoe er een zoompje om een vlag genaaid wordt. De mevrouw kon het heel snel, maar Bob deed het ook niet slecht hoor!
Het was leuk om zo eens een bedrijf van binnenuit te kunnen zien, we hebben veel geleerd.
Groep 3/5, juf Desirée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten